header image

O blogu in avtorju

Takole, to sem jaz.

Rada imam jezike, potovanja, knjige in živali. Imam norega psa (pogrešem ga, zdaj ko sem v Španiji:( , zmešano papigo, pa tudi akvarij, ki trenutno ne deluje, sicer pa je zelo lep (230 litrov). Nora sem na konje in pujse: če bi mi kdo rad podarili konja ali mini pujsa, se zelo lepo priporočam! :D

Drugače pa sem zelo umirjena oseba, rada se sprehajam, še vedno pa zelo težko razumem večino mojih sovrstnikov, ki bistvo mladosti vidijo v alkoholu, cigaretah, drogah in žurih. A ni boljše iti v naravo, na izlet, v kino ali pa gledališče, kot pa zapraviti denar za prej omenjene slabosti, ki ti na koncu pustijo samo glavobol in slab spomin?

No, vsak pač ima svoje prioritete, meni je samo žal teh ljudi, ki pa povrh vsega še mislijo, da sem na koncu jaz čudna. Ampak meni tako paše!

Sem vegetarijanka. Zelo dobro se počutim v Južni Ameriki.

Lep pozdrav. DITKA

 Kontakt: di.fi.jaz@gmail.com

 

  • Share/Bookmark

Odzivi

saj res,kako pa kej v Španiji funkcioniraš z vegetarianstvom :)

Dokler si sama kuham in letam po trgovinah v iskanju sejtana in tofuja, mi sploh ne gre slabo. Če bi pa hodila po gostilnah, bi pa bolj tenko piskala ;) Sem pa nekje prebrala, da je Sevilja eno vegetarijancem najmanj prijaznih mest, če ti to kaj pove…

si čudna..

jure, ne bom se ti pustila užaliti. Ampak če slučajno še kdaj zaideš na stran te dotične čudne osebe, me samo zanima, kaj te je prepričalo v to, da sem čudna.
Če si sodil po fotki, jebiga, tu se ne da kaj veliko narediti.
Če te je pa zmotilo kaj v moji kratki predstavitvi, potem se pa sploh ne sekiram, saj v tem primeru tvoj komentar samo potrjuje, da si dojel (in to me veseli), da pač nisem čisto običajna predstavnica te pijanske in brezciljne horde, v katero se počasi spreminja velik del današnje mladine. Le kje si ti?
Pa če že trosiš okrog take, imej vsaj toliko hrbtenice, da napišeš obstoječ mail oz. spletno stran. Tudi tak odnos pove veliko o tebi.

Diti, lepo te prosim, da mi na mail (moje ime in priimek brez pike@gmail.com) pošlješ svoj Seviljski naslov! Sej mi ga je Tejka že dala pa sem ga uspela zgubit…

kul! svet potrebuje take “čudake” oz. nuorce, kot pravim jz:):) uživaj v ŠPA ;) LP od veganske nuorke zelenke

Hej Ditka,
Lea mi je prejšnji teden posredovala tvoj blog. Odličen je :D .
Sem tudi sam na izmenjavi (v Brnu) in je nekaj Špancev ino Špank iz Sevile tu.
(Nasploh mislim, da je Špancev v Brnu več kot pa vseh erasmus študentov Slovenije po Evropi :D .)
Moram priznati, da so po svoje precej posebni, jih pa vsekakor malo bolje razumem, skozi kakšno tvojo objavo :D

Še enkrat res super blog, uživam ob branju :D .

Lep pozdrav,

Črt

Super blog ditka :D

Če pa tole ni en majhen čudež, potem pa nič nočem. Ne bom te nagovorila s tistim imenom (oz. delom tvojega imena), ki je meni bolj v navadi, ker vem, da si bil včasih precej občutljiv glede tega ;) Kako lepo, da si se oglasil, prav ne morem verjeti!! In kaj se dogaja s tvojim imenom, če ni preobširen odgovor za semle? :D

Meni je tudi Lea povedala, da si na izmenjavi, ampak sploh nisem vedela, kje točno. A si tam že celo leto?? Si zadovoljen?

Hvala za tvojo pohvalo, se bom še naprej trudila, kolikor časa mi pač še ostaja tu (bolj malo :( )

Oglasi se še kaj! Vroče pozdrave na Češko!!!!

Na Češkem, sem od sredine septembra, in bom tu še 3 tedne, potem se pa tu več ali manj zaključi (govorice, pravijo, da se že čez 1 teden, no bomo videli :D ).
Mogoče sem ti malo “faouš” kulturnega “šoka”, ki ga na Češkem, če si Slovenec nekako ne doživiš (dobro, ga dobiš od Portugalcev, Špancev, Grkov,… (pišem moške samostalnike, mislim ženske :D ) ampak ni isto (najbrž :D ).
Sem pa zadovoljen. Nič mi ne manjka, more or less sem zdrav, šola nekako ne dela večjih zapletov (kdo bi si mislil :D ), uživam, rastem, odraščam :D in to je to :D .

No sedaj ne uživam (toliko). Pač slaba stran, če si edini poslušalec predmeta, kar pa pri večini predmetov tudi sem in so izpiti na drugačnem nivoju (nima veze, če je Erasmus) :S. Mah me niti ne moti to preveč. Majo Čehi tudi svoje finte (sej Slovenceljni pa tudi :D ) ampak šolstvo, moj faks je pa neprimerno boljši (mogoče ker se individualo ukvarjajo z menoj, in si lahko zmišljujem gor in dol kot mi paše :D ).

Moje ime, nespremenjeno :D , ampak sem ugotovil, da se lahko podpisujem/predstavljam različno in se na ta način tudi zabavam (interno, pa kaj čmo :D ) Ti ni všeč? :D

Seveda zahvala Lei, da mi je ob “resnično pravem” trenutku posredovala tvoj b(r)log.
Na mesto, da bi se učil, sem s prstom v nosu sredi tvojega decembra :D . In potem obvezno slike čekirat, če sem jaz pozabil kaj od svojega decembra :D
Ni prvič, ne bo zadnjič :D .
also: tudi mene je zeblo ko sem šel “prvič” domov (zgleda da se tudi Österajharjem zgodi, da jih sneg preseneti 20. decembra :D )

Ne bi rekel, da mi je všeč, če mi ne bi bil :D .
Ditka uživaj dokler lahko.
Also, kateri semester ti je bolj všeč? Meni osebno je bil prvi boljši, mogoče ker je bilo vse še tako “novo” zakrito s tančico dvoma in skepse :D
Fino bi bilo, če bi lahko bil en semester “tu” in en semester “tam” :D

p.s.: tu me zamenjujeo za Čeha/Slovaka/Poljaka/občasnega Rusa, v Španiji bi me za Švaba.
Kaj ti misliš da je bolje :D

Samo se tri tedne? Kaj pa izpiti? Jaz ostanem tu do srede julija, pa glede na to, kako so pocasni ti Spanci, se zna zgoditi, da se niti do takrat ne bom imela urejenih vseh papirjev…

No, lepo je slisat, da si tako zadovoljen. Ti povem, da sem tudi jaz, in to veliko bolj, kot sem pricakovala. Takorekoc sem se precej neodgovorno (kar mi sicer ni podobno ;) ) odlocila za Seviljo, brez da bi nekaj posebej preucila predmetnik itn., pa sem imela res sreco. Tudi mesto je krasno, krog ljudi, s katerimi se druzim, pa prav tako (ne bom pisala samostalnikov v zenski ali moski obliki, da ne bo problemov, hehe).

Kaj hoces reci, da si edini osebek, ki hodi poslusat predavanja??? Tega pa skoraj ne morem verjet. No, le vztrajaj, ce je tako. Jaz pa sem tu ravno s predavanji zadovoljna (z vecino, vedno se pac najdejo izjeme), saj imamo veliko bolj specificne predmete kot v Ljubljani in si res lahko izberes tisto, kar te zanima. Je pa tudi meni bil boljsi prvi semester, pa se od mnogih drugih sem slisala, da so bili na splosno bolj zadovoljni prej kot pa zdaj. Ampak soncek in lepo vreme vse popravita :D

Ne ne, nic nisem rekla, da bi bilo kaj narobe s tvojim imenom, samo presenetilo me je, ker se se spomnim tvojih vecnih debat s profesorji, da vse ostalo, samo Crt ne, ker ti zveni kot ime za … :mrgreen: No, jaz ti bom rekla Tit in pokvarila tvojo interno zabavo, saj ni lepo, da pisem tvoje ime brez kljukice (spanski Windowsi pac).

Hm, z mojega vidika mi je bolj vsec, da ti recejo kaj od nastetega, saj vsaj ostanes pri Slovanih. Jaz sem tu VEDNO Nemka, in mi gre ze pocasi nekam, saj me vedno kar dolocijo. Samo enkrat se mi je zgodilo, da so me v prvem trenutku imeli za Americanko, pa lepo prosim, dvakrat so celo mislili, da sem Spanka – itak, da sem zrasla za pet centimetrov (in moj ego, seveda) :D . Ko pa govorimo o Sloveniji, pa vsi pomislijo (itak) na Slovasko, mnogi pa jo zamenjajo tudi z Estonijo. Samo bog ve, zakaj ;)

Ja nic, cel esej sem napisala :D Ampak mi je v veselje. Ti se se kar kaj oglasi, smo na vezi. In seveda, tudi ti uzivaj na polno!!!!

Besos de España

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

"); }
"); }